Riktigt länge sedan var det. Bloggen har varit på semester, en långresa. Själv har jag varit i Gråbo, flyttat hem till The Old Country och nu, slutligen, skaffat mig ett. Nytt hem, ett hus i paradiset. Om jag nu lyckas slita mig från annat som stäör, så som arbete och socialt liv, så ska jag se om bloggen orkar återkomma. Den lär vilja prata om huset. Skogen. Djuren. Politik. Skvaller. Blommor. Kaffe. Och annat livsviktigt.
Skulle lägga upp en bild här, från paradiset, men tydligen har utvecklingen gått fram med sådan fart att jag inte hunnit med, eller så fungerar t inte som det borde eftersom jag sitter med ännu en av Guds gåvor, en iPad. Jaja, Gud fick göra en version 2.0 av människan också. Den han kallade för kvinna.
Nu -sömn.
Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Kommentarer
Skicka en kommentar