Stoppa denna fuktighet!

Lika ledsamt som det är att tänka på att hösten (och därmed vintern) snart är här, lika förbannat trött är jag på denna satans klibbiga värme. Nittionio procents luftfuktighet idag, och vårt geni till bartender under dagen hade inte satt på luftkonditioneringen på jobbet. Kvällen var rena tortyren. Läste just att en doktor påstår att för kroppen är det lika svårt att stå ut med hög luftfuktighet som om temperaturen var den dubbla. Jag tror honom. Det skule i så fall innebära att jag just jobbat nio timmar i full fart i 50 graders värme. Drack nog minst två liter vätska men kissade ingenting alls. Då kan ni tänka er. Kanske.

Moster och morbror har gett sig av på en liten minisemester. Just när sover de alldeles bredvid Niagara-fallen. Mittemot ett kasino, så kanske har de inte ens gått och lagt sig ännu, haha! Hoppas de slappnar av och har skoj.

För att alla svenskar ska få en bild av hur hårt folk jobbar här, vill jag bara berätta om en av våra kockar. Han jobbar hos oss ungefäör 30 timmar i veckan. Idag skulle han jobba till ett på natten och hans andra jobb börjar 4.30 på morgonen, det är ett lagerarbete där allt jobb går ut på att fylla pallar med varor, allt på beting. Tungt med andra ord, riktigt tungt arbete.. Sedan kommer han till oss vid 10.30 på morgonen och jobbar hela dagen igen. Som tredje jobb tar han hand om gamla och handikappade, hemtjänst skulle man väl kalla det. Alla jobbet ger ungefär trettio timmar i veckan. På så vis försörjer han sig, sin gravida flickvän, sin dotter sedan tidigare och flickvännens son (vars far sitter i fängelse och aldrig har tagit ansvar för sin son). Det här är en svart kille med kriminell bakgrund, antagligen gängrelaterat. Hans flickvän jobbar också samt studerar på heltid. Han själv har en dröm om att gå klart college så att han kan jobba med ungdomar på glid. Jag hoppas han når dit en dag.

Jag har nu njutit väldeliga av en dusch där jag skrubbat mig, bokstavligen skrubbat mig om och om igen med massa tvål. Ska jobba igen om sju timmar, så jag har det ganska bra med andra ord. Efter jobbet ska jag ge mig ut och leta handväska till Anki. Köpte själv en Fossil-väska igår, ursprungspris 78 dollar, sen vart den på rea. Och sedan halva priset på reapriset. Så jag betalade drygt 20 dollar. Som hittat! Dessutom hittade jag ett jättefint set med kuddfodral (så kallade SHAMS) och ett stort täcke för 34 dollar, ursprungligen kostade det 139 dollar och jag insåg första gången jag såg det att det var alldeles för dyrt för mig. Men nu är det mitt! Det går inte att undvika att älska extrapriserna i detta landet. Fick just tre kuponger från en stor klädbutik. Femton dollars rabatt. På köp på minst femton dollar. Det betyder att jag kan knata in tre gånger på en vecka, handla för sammanlagt 45 dollar och inte betala en spänn. Bra deal! Fyllde upp hela tanken på min Jeep i veckan. Fyrtio dollar kostade kalaset. Man får nämligen poäng i mataffären och dessa poäng ger rabatt på bensin. Handlar man mycket mat (tex för en stor familj) kan man få tillräckligt med poäng för att tanka helt gratis. Men varför är jäst så jävla dyrt? Nästan tre dollar för ett litet paket med färsk jäst. Det fattar jag inte. Skit samma, nu ska jag vila.

Kommentarer

  1. Ja!! Väska!!! Ring om du hittar den. Önskar Starbucks kaffe i paketet om det blir leverans!!
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Jag är avundsjuk på rean i USA! Men så var det det här med fuktigheten... Det har varit ett par dar med ovanligt högt värde här ochså ,och flera av grannarna tycker att det blir jobbigt. Vi är ju inte vana vid detta precis. Hoppas att du kan bemästra det något så när. Kul att du kan handla lite saker billigt. Jag blev glad när du skrev att L och T gav sig iväg på en liten tripp. Det behövde dom verkligen. Eller hur ?. Det börjar bli sent här, men du kan kanske meddela dina arbetstider ett par dar framåt så jag kan ringa dig och prata lite skit. Ursäkta språkvalet! Ha det så bra du kan . Tänker på dig hela tiden! Pussokram!

    SvaraRadera
  3. Kram på dej från oss alla. En del av oss har oxå jobbat så där alldeles för sjukt mycket, men här är det ju mera undantag än regel att jobba TOO MUCH än där! Ta hand om dig och lycka till med shoppingen. Kram, kram, kram! Frida

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad