Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Räkmacka...Nej, nu tar vi oss nog en tur till Altoona och går på er restaurang!!
SvaraRaderaHa så roligt i NYC!!!! Min absoluta favvo-stad!
Ps. Får man aldrig se ngra bilder på dig???
Halloj!
SvaraRaderaHoppas att ni får en jättebra resa till NY, ta massor med foton för jag vill se ALLT! :O)
Tack för att du har delat med dig så frikostigt med foton, det är alltid kul att läsa om dina och din familjs upptåg :o).
Bamsekramar från betongen!