För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Ha det så roligt! Har precis läst Knickerbocker´s meny på nätet. Jag måste komma snart och äta brunch. Mums! Kram Mikaela
SvaraRaderaJaaaa. Väntar på bilder. Kramar
SvaraRaderajaaha...när kommer det bilder?? Vi behöver pratas vid, framfrallt om du ska ner till Savannah!! Maila mig på fia01@yaho.com så kan jag ge dig mitt telefonnummer.
SvaraRaderaKram,
Fia
Vad heter du på Flickr??
SvaraRaderalasa hela bloggen, ganska bra
SvaraRadera