Della, min solstråle och hedersprinsessa. Vi ska bo i slott när vi blir stora.
Jack med Emmas kusin (på mammas sida) Machenna.
Reklam för Doritos. Maya och Haley (Machennas syster).
Emmas mamma Lisa, Emma och moster (tillika Emmas mormor). I väntan på brunch i baren.
Emma vill ha fred på jorden!
Lilla Nora är uppvuxen i barer och tultar runt som om hon vore hemma.
Jack är snart tre, precis som Nora, och älskar att vara viking. Is it swedish? frågar han glatt.
Della, Nora och Emma på väg hem till mig efter det att vi jagat och fångat små spöken i barens (bekräftat) hemsökta källare.
Emma och Maya gillar att hänga med varandra.
Såhär ser det ut på kusinens café där jag jobbade för första gången i fredags och blev såååå upptagen. Gjorde smoothies, frappucinos, mackor och espresso på löpande band.
kul att se ungarna de har växt sen senast,men den stora frågan är om du har invaggat dem i svensk kulturhistoria och lärt dem hur riktig musik låter på hes stockholmska sjunget av ett gammalt fyllo, annar blir jag tvungen att komma och lära dem, hälsa barnen från alexander och isabella
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Skum plats att bo på, denna. Frost inatt, fick ta in alla växter. Kallt som fan nu, bara fem grader. Men till helgen blir det 20 grader igen! Jaja, bara att tacka och ta emot. Såhär ser numera mitt sovrum ut i morgonsol. Från tre vinklar. Och till sist en panoramabild som blev lite spöklik. Se om ni kan gissa var.
Hallelujah. Jobbat nästan femtio timmar denna vecka, bara idag har jag varit igång från halv nio på morgonen tills nu, kvart över elva på kvällen. Brunch till folket som kommer från kyrkan direkt till baren, inventarie, preppa, diskutera senaste skandalerna i baren (tex. folk som beter sig som idioter och måste kastas ut), sen hem en snabbis, sen Walmart, handla frukt och annat, sen tillbaks till jobbet med leverans av kaffe och persilja och vitlökssalt, sen upp till moster och hämta annons jag designat för baren, ner igen till jobbet, lämna annons till The Main Man för föreningen för Fraternal Orders (jo, den heter så), sen snacka med morbror som satt därnere och väntade på bråkstakar, sen till bensinstationen och handla cigg, sen hem, arrangera blommor jag köpt (rosor!), packa upp, lägga tvätt i torktumlaren, bära ut sopor till bakgatan... Nu ska jag duscha och värma lite ravioli i mocron. Fantastiskt. Jag är kock, eller hur? Hinner inte ens äta på jobbet. Käkar TV-middagar. Haha. Ig...
Ser riktigt fräscht ut hos Björn, och ungarna är ju underbara!
SvaraRaderakul att se ungarna de har växt sen senast,men den stora frågan är om du har invaggat dem i svensk kulturhistoria och lärt dem hur riktig musik låter på hes stockholmska sjunget av ett gammalt fyllo, annar blir jag tvungen att komma och lära dem, hälsa barnen från alexander och isabella
SvaraRaderaär inte din moster Emmas farmor???? Haha
SvaraRadera