Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Jösses vad fina bilder! Hoppas allt är väl med dig, tack för gulliga kommentarer hos mig! Kram!!
SvaraRaderaVilka otroliga amplar du har redan! helt fantastiska!!! Ändå är det Wisteriahörnet som jag tror är min favorit., men som sagt , alla tror att jag är galen i blommor. Det är ju DU som är det!Buskar ,träd och vackra blad är min passion. Och olika gräs förstås. Meen det måste vara underbart i din trädgård nu! Glöm inte vattna! Amplar torkar fort!
SvaraRaderaJust nu önskar jag att jag kunde teleportera mig till din trädgård. Vad underbara bilder! Nu skulle man sitta där med en kall Smirnoff ice och vänta på att cevaperna blir klara på grillen. Vi bara måste komma och hälsa på dig snart igen. Jag längtar!
SvaraRadera