Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Jack ,Jackie? Söt är han onekligen. Så lik Della på den första bilden.
SvaraRaderaJack är nog världens sötaste unge :)
SvaraRaderae telefonen trasig, för helvete svara när jag ringer.annars blr snart röstbrevlådab full igen. toota är ju aldrig fel förståss. nästa gång blir det riktig musik uffe har låtar som e 10 minuter det blir ju kul att lyssna på i voicemailen för sen kanske jag säger nåt på slutet och det kan du ju inte missa
SvaraRaderaser att jag har stavat som en kratta men jag är ju trots allt från hamarkullen
SvaraRadera