För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Sanden ser verkligen fin ut.Och på andra sidan det stora havet var jag och tänkte på er. Kramar!
SvaraRaderaFin bild på Emma . Ska maila henne snart,och hoppas få höra från henne.
SvaraRaderaNu fattar jag att vi e hemma när du e där... Med ballerinor och kusiner. Men har du å, ä, ö nu? Glömde vi dom? SAKNAR DEJ! C:a 50% av familjen tänker dessutom flytta till USA-snart. Med kärlek Frida
SvaraRaderaSaknar alla, mamma och alla hellströmare... men det e bara attkomma! Så åker vi till havet! Vilka 50% tänker flytta och vilka stannar i Sverige? Inte för att det spelar någon roll, jag tar vem som helst! MAssa kärlek till er alla.
SvaraRaderaDet kanske är samma mås som häromdagen tog Viktorias glass.Haha! Visst är det Jacks fötter?
SvaraRaderaBlev lite nyfiken på det där med 50%. Hm
SvaraRaderaDet måste ha varit jättemysigt. Vi saknar er mycket därborta! Här är Linas bloggadress om du inte hade den :)
SvaraRaderahttp://luckycarlson.blogg.se/
/melva
Är hemma igen från Std. Bilder kommer snart. Kram
SvaraRadera