För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Du borde gå ut och göra en snöängel tycker jag. Jag älskar också snö. Kram Mikaela
SvaraRaderaUndrar så vilken kock du refererar till.... Nån jag träffat? Stoppa genast undan den! Nåja, ni fick visst rekordtidig snö, men det blir väl inte så långvarigt efter vad jag kan se i The Mirror. I inlandet skulle det komma lite snö idag här ochså, men hos oss regnar det, efter att h varit ner till 5-6 grader kallt. Har du allrounddäck eller speciella vinterdäck till bilen? Vi ska sätta på våra däck nästa vecka. Kramar. Och ja, den soppan skulle jag vilja smaka! Underbart vackra bilder.
SvaraRadera