En kock - himla mycket soppa

Som sagt, jag blir inspirerad av den första snön. Bakade matbröd med grahamsmjöl idag, sen tog jag mig ut i snöfallet och handlade potatis, kålrot, selleri, morötter, lök, palsternacka, rovor, fänkål, vitkål och broccoli. Samt en stor bit Brisket, eller nötkött, vete fan vad just det heter på svenska.

Såhär såg det ut från allra första början. En himla massa saker på köksbordet.
Och utanför föll snön.


Finast är grönsaker innan man fördärvar dem genom att hacka, skära och tillaga hela härligheten.

Jag lät köttet koka i ugnen, med buljong, lök och selleri - i sex timmar.

Förlåt mig, alla kära veganer. Jag vet att ni inte gillar detta.
Förlåt lilla ko.
Har ni för övrigt följt dramat med den lille pojken i Colorado som alla trodde försvann upp i pappas ballong?
Vilken story. Och vilket bra slut. Han gömde sig på vinden.
Tack och lov.
Gissar att familjen fått nog av äventyr för ett tag. Och vad jag älskar att se hur hela samhället satsar allt för tat rädda en enda pojke. Det måste ha kostat skjortan att skicka ut helikoptrar, en Black Hawk, ställa in flyg till höger och vänster. Men allt detta gör vi, det trotsar all logik, men jag tror det är det som gör oss till civiliserade. Min hjärna säger att man borde satsa dessa pengar på att hjälpa många, med grundläggande saker, men mitt hjärta säger - skicka National Guard och alla stridflyg ni har. Nog om detta.

Samtidigt hackade jag som en tok framför TV:n (jo, man kan laga mat framför TV:n), fräste upp finhackade morötter, selleri och lök i äkta smör.


Detta har jag lärt mig från Robyn som gör alla våra soppor i baren och hon är en mästare i detta, tro mig. Alla soppor börjar så. Nästan som en sorts befruktningsögonblick, antar jag. Utan detta, ingen soppa att tala om. Den heliga treenigheten. Och ja, det ska vara äkta smör - om man inte är vegan eller så, då kan man ju ta olja och skippa både kött och köttbuljong.


Var noga med att inte bränna det heliga, det ska bara mjukna, nästan koka i smöret. Smakerna blandas på detta lilla vis.


Detta är hackad kålrot, palsternacka och rova. Samt, eftersom vi befinner oss i underbara Pennsylvania, en 40-kalibrig pistol (Smith & Wesson) som jag beslagtagit från en av våra unga hetsiga kockar i syfte att undvika att han skjuter ihjäl sin flickvän. Bara som en kontrast till soppidyllen. Magasinet ligger bredvid, mamma, så var inte orolig. Och han får aldrig tillbaks den. En annan, mindre hetsig, kock ska köpa den.


När treenigheten kokats mjuk i smöret, häller jag på lite salt, ungersk paprika samt vitpeppar. Älskar vitpeppar.


Blandar Beefbase med vatten och häller på, skär upp resten av alla saker som ska i.
Koka, koka, koka. Först de hårda grönsakerna - som rovor, palsternacka och kålrot. Sedan i med potatis, morot, kål och lök. Samt broccoli. Love that shit.
Köttet verkar klart. Nu ska det plockas, det vill säga jag ska sitta och med hjälp av en gaffel och massa fingrar, se till att köttet ramlar isär i möra, fina bitar. Utan fett, brosk eller annat äckligt.
Ute på verandan svalnar soppan, i sällskap av många snöflingor och imorgon (eller mitt i natten efter en dusch), blandar jag i lite kött i en skål soppa och njuter. Med nybakt bröd till. Glad första snödag. Och om någon är hungrig, kom förbi. Jag har väldigt mycket soppa.

Kommentarer

  1. SÅ gott det där såg ut då!
    jag är vaerken vegan eller vegeterian så jag köper din soppa rakt av...
    Mums!
    GUD så gott. Det snöar icke här, men det regnar och är sex grader varmt så en soppa som din skulle sitta fin!
    Jättefina bilder och kul skrivet också!!
    Fattar itne att ni har snö!!! Men jag hörde ju att det skulle snöa i bergen, så...
    Kram!!

    SvaraRadera
  2. Gud vad hungrig jag blir när jag tittar på dina bilder. Det ser skitgott ut! Du är en duktig kock. Du får jobb hos mig anytime. kram Mikaela

    SvaraRadera
  3. Hm...hur långt är det till dig härifrån Duluth Georgia?? Skulle kunna tänka mig att sitta och prata i några timmar, jämföra lite "livsanteckningar" ta ett par glas vin i ditt kök och bara "finnas till"....
    Bamsekram och stort tack för ditt fina inlägg hos mig!
    Fia

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt med sno, och vad gott det sag ut med alla gronsaker...vad sugen jag blev pa soppa nu.

    Du skriver sa himla bra och roligt ocksa..
    |Bara som en kontrast till soppidyllen.| hahaha.
    Saknar dig!

    Lots of love..kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad