Otäcka tårtor och läckande tak


Det blir så fel ibland. Som när man känner sig extra ledig och bestämmer sig för att ta en tupplur. Den kan bli så lång, så lång. Särskilt när regnet snattrar mot taket, fönstret är öppet, sängen är mjuk... Inte för att något av pvanstående är fel. långt därifrån. Fel är dock när man sedan vaknar vid fem på morgonen, inser att droppandet man hör inte kommer från utsidan huset utan INNE i huset. Lagom skoj att placera hinkar och annat under takläckor. Allt är inte positivt med hundraåriga gamla hus. Min snälla värd har skrivit kontrakt med takläggarna, men än har jag inte sett röken av dem. Det blir väl som det brukar, jag vaknar av att de står utanför mitt sovrumsfönster.


Imorgon är det Trick or Treat-dag. Det betyder att alla barn i staden klär ut sig och i samlad tropp går runt under ett par timmar och tigger godis. Mycket organiserat, de tigger bara under dessa timmar och vill man inte dela ut godis är det bara att låtsas att man inte är hemma. Jag brukar sitta på verandan och njuta av alla små monster, prinsessor, morötter, kändiskopior... Men i år ska jag jobba, vi brukar se till att de som har barn får vara lediga och kan fälja med sina telningar på tiggerirundan. Ska köpa massa godis i dag ändå, några kommer till baren, grannarna har barn och dessutom brukar kusinernas barn gilla godis. Haha, det är ett UNDERSTATEMENT.


På lördag är det Halloweenfest hos ena jusinen, han som bor i stan. Jag ska baka Anitas chokladkaka, har jag lovat. Har dock fått för mig att jag ska krångla till det och göra en tre våningar hög tårta av det hela, helst med monster och sånt. Eftersom jag är både ledig och extremt utsövd, kan jag ju pyssla med detta under dagen. Ska också göra små röda cupcakes (av Red Velvet-kaka, som en blodröd sockerkaka typ) med svart glasyr på. Och glittrigt strössel. Jag älskar amerikanska dekorationer. The more, the better. Här är en bild på en ganska typisk amerikansk tårta till Halloween, ser ut som om den är inspirerad av mexikanarnas Dia de los muertos, De dödas dag.


Nu ska jag se om det går att sova en stund till. Innan tårtbakandet tar vid.

Kommentarer

  1. Otroligt cool tårta!!
    Skitsnygg!

    Så ni har lite pre-halloween i Altoona? Det låter trevligt med just den organiseringen för barnen.
    Men, visst kommer de på lördag också? På den riktiga dagen?
    Kul för kiddsen att få två dagar. Då blir det lite extra långt liv på Halloweenkostymerna!!

    KUL med Halloweenfest för er på lördag!!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Nej, nej. De kommer bara imorgon! Det sägs vara av säkerhetsskäl. Något säger mig att det också är för att bespara föräldrarna lite besvär. Men nästan alla har någon form av fest i helgen och då åker ju kläderna på, såklart.

    SvaraRadera
  3. Helt fantastisk tårta i dessa tider. Halloween hos er är säkert kul, men inte lika kul här. Eftersom jag är riktigt dålig på att leka så tycker jag inte ens det är kul med ungar som "tigger". Det blir så fel här ,inget organiserat . De flesta har inte ens klätt ut sig. Resultatet för min del ,och flera grannar, blir att vi får ägg på fönstren nästan varje år. Trist!. jag borde kanske ändra inställning......hm

    SvaraRadera
  4. Vilken häftig tårta! Jag gillar att det är så organiserat hos er. Det borde det vara här också även om många tycker att det är kommersiellt trams skapat för att butikerna skall tjäna pengar. I Göteborg hade don zombievandring i helgen. Folk klädde ut sig, sminkade sig och marscherade runt i stan. Lite coolt!
    Kram på dig. Mikaela

    SvaraRadera
  5. Vid ett besök i Kortedala idag såg jag faktiskt ett anslag om spökvandring på lördag. Kul för barnen i alla fall.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad