För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
You are on my mind all the way, and always ! Love you.
SvaraRaderaVi är som pesten. Du blir inte av med oss i första taget. Vi ses snart igen. Vi ser dig som en i familjen.
SvaraRaderaSer just nu på ett program på TV. Live från Lincoln Memorial.och tänker att vi ska se det tillsammans. Då....Du är inte bara hos en kompis och kommer snart. Du har faktiskt åkt.... och landar om ett par timmar i just den staden!!! Du var ju nyss här ! Men som någon nyss sa: It is going to be alright. Så är det! kramar.
SvaraRaderaJag ber änglarna även denna gången att ta hand om dig. Vi ses gumman, it`s promise.
SvaraRadera