För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
jag blev så glad över att höra detta. snart kan du flänga runt igen, men snälla, var lite försiktig ändå...
SvaraRaderaDet är inte farligt att sitta still ibland. Jag lovar! Det här är kanske ett tecken från ovan för att tala om för dig att du ska ta det lite lugnare. Men bara lite.
SvaraRaderaOm du ser dr Kovacs på ER så säg att jag kommer i september!! :-))
SvaraRaderaDu lär snart flänga omkring som ett jehu oavsett skadan eller ej om jag känner dig rätt. Hoppas att läkningen går snabbt och var rädd om dig. den lillla rosa kaninen
SvaraRaderaullis....stackars dig....tur att du har din guddotter som tar hand om dig...kramiz på dig hälsningar cilla-88- o hoppas det blir bra snart..men det är bra o ta det lungt ibland oxå........;)
SvaraRadera