Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Det roligaste jag sett på länge!!!!!! En helt ny trend vad gäller blomsterkransar. Långt,långt från Bohuslän. Men som sagt, riktigt roligt!
SvaraRaderaÄr det möjligen kusinen som pratar i telefon bakom moster? I så fall ,en typisk bild på honom. Ha ha.
SvaraRaderaLite annorlunda, men väldigt fina kransar. Ni hade ju i alla fall bättre väder än oss.
SvaraRaderaJättefina kransar! Är det samma som går runt eller hade alla varsin? Verkar varit en trevlig midsommar!
SvaraRaderaAnki ser allt... jo, det var samma som gick runt, men vi hade 2!
SvaraRaderaAnki ser allt... jo, det var samma som gick runt, men vi hade 2!
SvaraRaderaAnki ser allt... jo, det var samma som gick runt, men vi hade 2!
SvaraRaderaAnki ser allt... jo, det var samma som gick runt, men vi hade 2!
SvaraRadera