För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Jag är säker på att ni får jättekul tillsammans. Men ,gumman ,förhäv (fint ord ,eller?) dig inte. du behöver inte göra allting själv. men det vet jag att du inte behöver heller.
SvaraRaderaKollade 10 dar framåt i The Mirror, och det blir ju varmt och soligt hela nästa vecka! Lyckostar.
SvaraRaderaDet var väl bra att det inte är värre. Du har ju haft en förmåga att skada dig rejält på sista tiden. Hälsa familjen Hellström när dom kommer. Kram
SvaraRadera