Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Hotellet ser mysigt ut, och taxin på 5th Av.är en riktigt fin bild. Är det Dakota buildingman ser på ett av fotona? Längtar till China town igen. Bra att du fått tips om fler ställen till vårt nästa besök!. Kramar till er !
SvaraRaderaNi ser ju ut att ha haft skoj!! Vilka fina bilder! Vilken söt vovve du fotat...nu finns det lite update hos mig, inte den roligaste, men ändå....Kram!!
SvaraRaderaVill sitta och röka vattenpipa med dig. den lilla rosa kaninen
SvaraRaderaDet e bara att komma hit, kaniner som folk. Anki! Vi ska ta hela Manhattan...
SvaraRaderaRosa kaninen kan följa med systeridun i september.
SvaraRadera