Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Tack lilla hjärtat.Vi blev 8st. runt kaffebordet och det blev en jättetrevlig dag. Jag är säker på att ni får det också. Kramar till alla.
SvaraRaderaStort Grattis på födelsedagen önskas Ullismamma!!
SvaraRaderaTack så mycket. Jag blev jätteglad !
SvaraRaderaJättekram och grattis från Nick, Mira, Natalia och Alexandra. Igår var jag och lämnade Hammarkulle nycklar tillbaka ( äntlingen ). Vi får nog vänta tils mamman är tillbaka från USA resan och då gör vi en dunder grillfest för Ulla och Rolf.
SvaraRaderaTackar så mycket Jag blev glad en gång till ! Ser fram emot att träffa er alla så småningom. .Och är nyfiken på ert nya hem. All lycka önskar vi er ! Kram.
SvaraRadera