För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny
Lägg till strulet på Landvetter också. En händelserik resa i allafall. Gott att du kom hem till slut. Fast jag saknar dig.
SvaraRaderaSvårt att fatta. Vi stod tillsammans på Landvetter kl. 6 på morgonen ,innan jag gick o la mig kl.24.00 vår tid, satt du på Dulles och väntade på anslutningsflyg !!!!! Saknar dig!
SvaraRaderaVälkommen hem till amerikat. Nu börjar countdown tills vi kommer och då kommer jag att prova alla soretr öl ni har där och käka stora steaks 2 inch tjocka.
SvaraRaderaLove... din juggefamilj
Vad kul att du har snö. Här kommer det 1 cm, som töar och sen fryser. Man håller på att slå ihjäl sig när man går ute. Skönt att höra att du kom hem hel och välbehållen. Hoppas vi ses snart.
SvaraRaderaBamsekram.
Gå in på youtube och leta efter namnet på video :
SvaraRaderaLate Show - Farewell to "Great Moments in Presidential Speec
Jag skratade så det gjorde ont i käket.
Hoppas att du har sovit gott och är ordentligt utvilad!
SvaraRaderaBamsekramar från betongen