För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Önskar jag hade haft en sån dag med full fart så man var helt utpumpad när kvällen kommer. Men du har ju inte bara EN dag som är sådan, så det kan nog bli lite väl mycket.Min största ansträngning igår var en promenad till affären i hällregn! Som sagt, för mycket och för litet skämmer allt. Hoppas du vilar när du har möjlighet.Kramar
SvaraRaderaJag önskar att jag kunde ge dig lite av mitt stillasittande och du kunde ge mig lite av din "full fart". det skulle varit bra! Kram Mikaela
SvaraRadera