Vill ha en muskatt


Nu har The Terminator varit här. Eller exterminator, som det ju heter om man ska vara petig. Trevlig kille, vi gick ned i källaren och jag blev överlycklig av att hitta en mus som begått självmord på toaletten därnere. Antar att han inte kunde leva med tanken på vad som komma skulle. Smart kille.


Igår kväll var en mardröm. En mus skuttade runt i diskhon, andra sprang runt golvet. OCh när jag äntligen lyckats sätta mig i soffan för att se Mickael Moores Sicko, ni vet sådär framåt midnatt när man är skönt avslappnad och börjar bli sömnig. Fjärrkontrollen i knät, bena högt upp (har ju recliner i soffan så att man kan fälla upp benen och luta ryggen), filmen bra, allt bra.... känner något röra sig vid armbågen, tittar, ser en MUSJÄVEL, den kryper upp på min arm, jag skriker som om jag höll på att dö, flyger upp, ingen ledvärk där inte, musfan flyger, jag skriker. Inser att jag står mitt på vardagsrumsgolvet mitt i natten och nästan lipar och tänker att nu går jag in till moster och sover där.


Men jag sansade mig, intalade mig att de små liven är just det - små. Och att de inte kan döda mig och att de nog är mer rädda för mig än jag för dom. (Fast fan vet). Bankade runt, förde oväsen, lyste med ficklampa, tjattrade, hotade... och sen satt jag mig i fåtöljen och såg klart filmen. Varannan minut skakade jag hela stolen dock. Och pratade högt. Så gissa om jag var lycklig över att terminatorn kom idag. Och han fick en chock när vi steg in i köket, för där dansade diskho-musen runt (fyndigt, eller hur). I diskhon alltså. Mitt på blanka dan. Vi försökte fånga den, men det gick inte. Hur som helst, nu finns cirka 20 giftfällor utplacerade i kök och källare så om en vecka ska de alla vara döda. Hoppas jag.


Nu ska jag vila mig lite. Det är jobbigt att kriga.

Kommentarer

  1. Lilla gumman. jag blev ganska förtvivlad över ditt muselände!. Så skönt att du skrivit och berättat om de mått och steg som vidtagits. Hoppas nu att du får en lugn och skön ledig dag. Tusen kramar. Keep me informed please:

    SvaraRadera
  2. Hoppas mössen går bort. Jag hittade en sittandes mitt i utegrillen när vi öppnade den för några veckor sen. Skrek också.

    Och häromkvällen så hittade vi en stor halvdöd fladdermus som låg och fladdrade på källargolvet. DEN var äcklig.

    Västgötaspetsar skulle ju funka som råttfångare på gårdarna...men jag väntar fortfarande att min ska börja göra rätt för sig här hemma...

    SvaraRadera
  3. heheh skulle vilja se dig när du hoppar upp...hahaha...stackar mus den tänlte nog vad e det med henne....kramiz cilla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad