Morgonfilosofi

Måndag morgon. Sitter uppkrupen i fåtöljen, tittar på Rachael Rays morgonshow och surfar lite. Snart dags att gå till jobbet, hoppas på lite fler gäster än gårdagens rekord. Fyra personer kom in för att äta brunch. Antar att alla var panka efter en hejdlös festarhelg. Panka och mätta.

Rachael lagar till couscous. Det var längesen jag åt couscous. Kanske vore något. I går regnade det is. Just det, is. Jag kan inte minnas att det någonsin regnade is i Sverige. Har jag fel? Hagel, javisst. Men inte is. Skumt väder här i Amerika. Idag regnar det inte alls och jakten har börjat. Nu är alla män i Pennsylvania klädda i camouflage och de har packat väskor med ammunition, knivar och beef jerkey (torkat kött, gott). Lediga från jobbet är dom, så dessa dagar motsvarar väl industrisemestern i Sverige. Svårt att få tag på folk. Det ska skjutas rådjur, mest. De flesta får väl inget.

Kvinnorna shoppar istället. Galna inför julhelgen. Konstigt att den ekonomiska krisen inte syns i folks shoppingvanor. Alla affärer kryllar av människor, de skäller på sina ungar, barnen i sin tur verkar inte alls tindra med ögonen utan fan flyger i dem efter den sjunde affären och de blir små galna monster som gör allt för att jävlas med allt och alla. Julefrid, oh julefrid.

En kopp kaffe vore kanske inte dumt.

Kommentarer

  1. Ekonomisk kris är inget man märker av om man är ute i affärerna på helgen. Folk har inte ont om pengaDet är kanske bra att folk handlar ,annars stannar väl produktionen helt. Kanske allt ska betalas fram i april?? Något isregn har vi inte. Däremot lite regn, milt och grått. Men det lyser vackert i alla fönster, vita ,röda, tom gröna ljusslingor. Det är precis vad vi behöver nu. KRAAAAAAAMAR.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte heller märkt av den ekonomiska krisen alls. Inte i handeln och inte på restaurangerna...
    Isregn är OTÄCKT!! Vi hade bara hällregn.
    Jaktsäsong...DÄR ser man!!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej igen , Det är midnatt,och vi ska kolla på Navy CIS innan vi lägger oss. Nu är det minusgrader och det sägs att vi kan få snö fram i veckan. PS, du kollar väl din mail?DS. KRAAAAMAR

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad