Om den dyra väskan

Jag blir så himla trött ibland. Läser krigsrubrikerna i svenska tidningar, folk förfasar sig, rasar. Spaltmeter efter spaltmeter, klickundersökningar på nätet, vad tycker DU? Och allt handlar om det hemska att Mona Sahlin har en dyr väska. Jag har bara en enda fråga. Vad i helvete spelar det för roll??????? Menar vi allvar när vi fördömer en kvinna för att hon bär runt på en designerväska som kostat 6.000 kronor? Menar journalister allvar när dom jämför kostnaden på väskan med en halv månadslön? (Dom utgår från sig själva och sin bekantskapskrets, det finns människor i Sverige som skulle hävda att sextusen kronor är i stort sett ALLT dom har att leva på under en månad, sjuka till exempel).


Varför kan inte Mona Sahlin som har ett hyfsat välbetalt jobb, få lov att lägga sina pengar på vad hon vill. Det gör jag! Och du! Nu tvingas hon försvara sig med att det var en gåva och det kanske är sant, kanske inte. Men det spelar ingen roll, hör ni det? Hon har inte förskingrat statskassan, hon har inte slagit sina barn, hon har inte skänkt bort Svea Rike till en fietlig stat. Hon har köpt sig en fin väska, en väska som hon tyckte var fin och värd sextusen kronor. Får hon inte lov att bestämma själv?


Jag känner inte igen mig i Sverige längre. Ett Sverige där en väska ses som en omoralitet. Jag börjar tro att Mona Sahlin inte kan göra rätt vad hon än gör. Det riktigt tragiska är att alla hennes så kallade skandaler har varit kvinnofrågor. Handla blöjor och godis på fel kreditkort för att hon hade ont om tid. Bära runt på en rosa (inte röd, som det står i tidningarna) dyr väska. Hela tiden har hon bara varit kvinna. Får hon lov till det?


Reinfeldts klocka är för övrigt tretton gånger dyrare än Monas väska. Spelar det någon roll?


Nu ska jag sluta vara upprörd, istället leka med kusinens barn som är på besök. Kramas och skratta och leka.

Kommentarer

  1. Att skriva om det i varenda tidning... DET är jag mest upprörd över.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att folk ska skaffa ett liv!!!

    SvaraRadera
  3. BRA rutet!! Håller med dig fullt ut. Det var samma trötta tugg när prinsessorna fick kritik för sina designerväskor. Meh, hallå!! FOLK bryr sig verkligen på ett sjukt sätt...

    SvaraRadera
  4. Om vem som helst avv dessa " rental trailer trash" hadde pengarna så finns det inte en kärring i västvärlden som inte skulle köpa en väska eller som reinfeldt som tydligen har en klocka för 22000 sek. alla som har möjlighten gör antagligen likadant. förutom uffe då

    SvaraRadera
  5. Käre anonym, Uffe har druckit upp sina pengar, annars hade han säkert köpt en dyr klocka eller en fin rosa väska.... Men visst är det vansinnigt att lägga energi på hur mycket folk spenderar på väskor. Tycker kanske inte att 6000kr är någon astronomisk summa även om det är mycket pengar. Dessutom var det inte så att hon hade fått den i present, eller var det bara en dimridå?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad