Juldagsmorgon som faktiskt glimmade...

Skulle gå och lägga mig vid tvåtiden igår natt, lång mycket trevlig julafton var slut och som alltid måste jag titta ut genom fönstret. Det glimmade. Femton grader kallt och stora snökristaller som fallit under dagen, allt glimmade och gnistrade. Fantastiskt vacker jul, även om man är lite less på den extrema kylan.

Åt så mycket igår att jag mådde illa på kvällen, haha. Julfrukost med vörtbröd och skinka, bara en macka men det räckte. En skiva syltefläsk med senap. En clementin. Den delen var ju ganska återhållsam, inget frosseri där inte. Men sedan... Jävla godisskålar. Dom borde aldrig stå framme. Nougat. Marsipan, Choklad. Lakritsbåtar. Skumtomtar. Salmiakgrejer. Hallonbåtar. Geléhallon. Mer marsipan. Mer choklad. Dillchips med dip till Kalle Anka. Kokosbollar. Toscabulle. Julmust. Hallonsoda. Massor av kaffe. Ännu mer vatten. Kalla köttbullar ur kylskåpet. Kokta ägghalvor. Sen allra sist, nattmacka med ägg och köttbullar på vörtbröd. Åååååååh, blä. Svor att jag aldrig skulle äta mer.

Vaknade och åt hönökaka med Svarta Sara-ost, haha! Men nu ska jag ner till ICA och köpa wokgrönsaker, det blir lätt Thai-mat idag. Och mycket frukt. Mest titta TV och läsa bok.

Ganska lustigt, jag har aldrig förstått när folk klagat över att de överäter till jul. Tror aldrig jag har gjort det förut. En erfarenhet rikare... Kommande vecka blir det till att planera in en heldag på mellandagsrean. Allum köpcenter i Partille, here we come. Min och mammas favorit. Stort och aldrig knökat med folk. Alla affärer under samma tak. Nästan i alla fall.  Fest på måndag hos guddotterns familj, mat och sång och prat och stanna uppe halva natten. Ska bli hur skoj som helst. Träffa lilla rosa kaninen imorgon på söndag innan de reser till Stockholm igen, bara trevligheter denna vecka. Jo, och doktor då, på torsdag. Har jag tur är han snygg. Tog mängder av prover denna veckan, måste se om jag behöver mera blod. Mer blod till folket!

Kommentarer

  1. Jäkla skålar, va?
    Jag kan inte föräta mig på mat. Jag äter ju bara tills jag blir mätt, efter det är det ju inte gott längre?

    Men godiset. Saffransmuffinsen. Det blir ju ingen mätt på. Hur man än äter..

    ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad