Regn och snuva



Det är grått idag, grått och vått. Bara tio grader varmt, trötta fåglar kraxar och det duggregnar. Ledig med snuva, lång skön lördag. Ska laga till lite mat, revbensspjäll tror jag. Vi har massa mat hemma, det enda som saknas är motivation nog att tillreda den. Maken tittar på Ondskan och det är ju möjligt att sitta i soffan och skala potatis. Har en "brisket" också, en köttbit som man kan göra pastrami av, hur som helst måste man laga den läääänge, annars är den inte mör. Segt kött är det värsta som finns.

Jobbade igår kväll med Travis och Robyn. Lillpojken berättade om hur han jagar med pilbåge, hagelbössa och musköt. Idag är det vild kalkon som gäller. Han sitter väl därute i skogen fortfarande och tuggar sin tobak , spottar i mossan och hoppas att en kalkon dansar upp som han kan skjuta medans kompisen videofilmar. Drömmen är att få sin film visad i TV. Här finns en kanal som bara sysslar med jakt och fiske. Själva föredrar vi kött som skjutits av någon annan och som kommer förpackat och styckat. Det är så kladdigt med jakt. Travis berättade om hur man flår ekorrar. Att det är bäst att få det gjort med en gång ute i skogen och sedan stoppa de flådda kropparna i ryggsäcken. Den som väntar har en mycket jobbigare uppgift framför sig, skinnet fastnar i takt med att rigor mortis inträder. Självklart. Det vet väl varenda människa, att man ska flå de små liven omedelbart. Ekorrar skäller och för oväsen i skogen, säger Travis. Det är därför dom måste skjutas.

Det finns coyotes här i skogarna och dom måste också skjutas, annars tar dom rådjuren enligt Travis. Den som skjuter en coyote lämnar in hundkroppen för vägning som kostar tre dollar och vid säsongens slut kan den som vägt in tyngsta kroppen, hämta ut alla de dollar som vägningen kostat. Det blir ungefär tolv tusen dollar. Eller 90.690 kronor i dagens kurs räknat. Eller fyra tusen coyotes. Många hundar är det. Nu ska jag skala potatis.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad