Brev till tomten


Vi har varit på Bedford Country Fair. Vi har klappat 374 kossor, 79 hästar, 43 getter, 15 lamm, en lama, två grisar och en åsna. Vi har åkt pariserhjul, radiobilar samt skjutit luftgevär. Vi har ätit funnelcake och druckit coca cola. Vi har sett mer hard core amerikaner än på länge, i jeans, rutiga skjortor och tröjor med ölreklam på. Vi har stått upp och lyssnat på nationalsången och sett ut över en läktare fylld med familjer och vi är helt säkra på att vi var de enda europeerna, de enda svenskarna, de enda araberna och de enda slovenerna. Vi har sett fyraåringar försöka sig på lite rodeo med vilda spattiga lamm, allt inför tusen personer, vi har sett en lite tuff cow girl på fem vinna över alla sina killkonkurrenter i denna Lamb Riding Contest. Vi har sett femton riktiga cow boys knäböja i smutsen och lägga Stetson-hatten över hjärtat och be. Vi har sett Bull Riding. For real. Damn, folks, THAT is a painful occupation.
Det sägs att Bull riding ska vara den mest krävande och den absolut farligaste av all rodeo, och jag kan begripa varför. Tjurar är STORA, mannen. Riktigt stora och allt är liksom benmassa och muskelmassa. Rå, otämjd, hård muskelmassa. Och här sitter dessa ömtåliga män sig upp med bara ett litet rep att hålla sig i (och bara med en hand) och så ska de försöka sitta kvar i 8 länga sekunder. Allt medans den väldigt stora och väldigt starka och oprdentligt förbannade tjuren, gör ALLT den förmår för att kasta av inkräktaren och sen helst rusa fram och krossa den sistnämnde mot ett staket. Ojojoj, jag har aldrig sett vuxna, välväxta macho-män sporinga så fort och kasta sig över ett två och ett halvt meter högt staket förut.
Och mitt i allt detta har vi vandrat runt under gassand esol i timmar, blivit hemskt dammiga, matat lammungar med nappflaska, åkt mer radiobilar och sen kört hem för att laga till en närande middag på varmkorv och pulvermos.

Fan. Jag hade inte en aning om att jag bor 45 minuter bort från Vilda Västern. Mamma, jag vill ha en riktig cowboy i julklapp.

Kommentarer

  1. Vilken häftig upplevelse ! Kul även för dig dottern att se nåt annat än baren. Tyckte barnen också det var spännande ? jag antar det. Stämmer tiden på din blogg ? I så fall har du ju nyss skrivit detta inlägg. Antar att du lämnat datorn eftersom du inte aär on line. Kanske jobbar du kvällen Men vi hörs. Kraaaamar.

    SvaraRadera
  2. NU KOMMER JAG!! PÅ RIKTIGT!!!!!Det var något annat än Horseshoe curve.

    SvaraRadera
  3. Anki. Du har ingen aning. Om du kommer ska vi dra till Texas. Fuck New York. Chaps ska det vara. (Chaps e skinngrejerna med fransar som riktiga cowboys har ovanpa jeansen, som pa bilden). Och mamma, jo, jag jobbade, mer an nagonsin. Skulle jobba 5 timmar, det blidde 10. Ochjag tror vi slog rekord. Igen. We rock.

    SvaraRadera
  4. Klart jag vet vad chaps är. Har sett mer än en vilda västern film!! Umgås ju också med hästmaniker. Fast jag vill till NY också. Får väl stanna länge eller komma ofta. Du får väl komma hit och övertala mig!!Kramar.

    SvaraRadera
  5. Anki, jag följer med dig till N.Y.C ! Vill dit en gång till ! Kraaamar

    SvaraRadera
  6. Låter jättebra!!

    SvaraRadera
  7. Trevlig forts. på er samvaro, och fortsatta resa. Till kära dottern , jag är inte on line förrän onsdag kväll, men skriv gärna så jag kan läsa och höra av mig då. Kraaaaaaaaamar . Hoppas Alexander och Isabella har kul !

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad