För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Försök att vila ordentligt , så hörs vi senare. En bamsekram till kusinen !
SvaraRaderaHAR SKRIVIT PÅ MSN. TRODDE DU VAR HEMMA. IDAG SÖNDAG HAR SONEN OCH JAG VARIT PÅ FOTOUTFLYKT TILL YTTERBY GAMLA SLOTTSRUIN OCH SEDAN TILL RAGNHILDSHOLMEN. MYSIG UTFLYKT HADE VI. R HAR TITTAT PÅ WIMBLEDONFINALEN FRÅN KL. 15 TILL 22.30. VISSA REGNAVBROTT DOCK. LÄR HA VARIT EN FINAL SOM BLIR HISTORISK. HAR DU HAFT EN BRA DAG ? FIRADE NI KUSINEN ORDENTLIGT ? HOPPAS VI KAN HÖRAS AV I MORGON, FÖR NU ÄR DET GODNATT ,GODNATT.KRAAAAMAR !
SvaraRadera