I väntan på Jonas och kompani

Natt igen, efter en helt ledig dag. Slöade halva dagen, varvade hushållssysslor med att titta på Daytime TV, det vill säga Family Court där riktiga männsikor skiljer sej och Health Channel där man kan få veta mer om skumma sjukdomar eller Law & Order som är en av mina favoritserier. Mitt i denna ansträngande syssla (konmbinerat tv-tittande med klädvikning i soffan), kom min hyresvärd förbi. Han hade med sig en elektriker som ska fixa ljus på bakgården. Sen ville värden som heter Frank och är jättetrevlig, sitta ner och prata lite. Han hade tagit fasta på vad jag sade förra gången vi sågs, då jag bad dem att inte få för sig att sälja huset nu och om dom ville sälja, att fråga mig först. Det hade han och frugan Mary (också trevlig, psykolog) tagit fasta på och nu undrade dom om jag vart intresserad. Och det är jag ju. Som fan. Om man nu kan få lån vill säga, det är ju inte helt enkelt när man inte bott så länge i staterna. Ska undersöka saken omgående. Husägare! Det hade varit något, det. Antagligen kommer han att vilja ha ganska mycket för huset, jag gissar mellan 40 och 50 tusen dollar. Mellan 240.000 och 297.000 svenska riksdaler, alltså. Mycket för mig vill säga. Men det är väl sådant man har banker till.



Sen åkte jag till Barnes & Noble, bokaffären, för att dricka en Frappucino med moster och morbror. Läste om alla kändisars senaste eskapader, tog det lugnt . Igen. Sen handla lite på Giant Eagle, god grillkorv, tomater. Sen tanka bilen full, 80 dollar. Sen raskt ner till kusinens restaurang, sitta i baren och dricka mineralvatten, prata skit, skriva brev till domstolen om Josh, en av kockarna som ska inför rätta i morgon. Hem, sitta på mosters veranda en stund, få morbror att skriva på brevet, snacka med grannen om andra grannen som fortfarande samlar sopor på baksidanoch idag har ena grannen ringt City Hall och klagat. Det kan man göra och då undersöker de saker, åker ut och tittar, konstaterar att det finns soppåsar i The Alley, skriver till den det berör att nu måste soporna bort, annars blir det böter. Sen efter det blir det mer böter och om inte det hjälper kan man åka i fänglese. Jajamen. Jag ska också ringa i morgon.

Fan. Man har blivit en sån där. En sån som ringer och klagar spå sina grannar. Jajamen. Det har man blivit. För här ska inga råttor springa in i min fina trädgård! Så det så! Kaninen får lov, den lille som kommer varje morgon. Nu ska jag vattna därnere, sitta och njuta ett tag. Skriva lite i en anteckningsbok som jag köpte på bokhandeln. Älskar anteckningsböcker. Men snart blir det bättre, väntar på en ny laptop från Dell. En röd med blommor på. Men den kommer ju aldrig! Ska inte komma förrän i augusti, den 4:e. Skitkul att vänta i över en månad på en dator man betalt. Men det finns massa varma kvällar kvar att sutta ute på med datorn i knät, så det så.



Har pratat en massa med Sverige idag, med mamman och Anki och sen ringde Jonas som ska komma hit om en vecka med fru och barn. Han är framme I USA, men det är inte hans väska. Sex andra väskor kom med, men inte hans egna. Så nu är han förbannad!

Oj. Jag avbröt visst bloggandet innan jag lade ut texten. Smart. Nu är det morgon igen och jag är ledig en DAG TILL!!! Det enda jag måste göra idag är att gå ner till baren en timme och göra inventarie och beställa varor. Samt ta mig ut till Walmart och lämna tillbaka en trimmer som gick sönder efter andra användningen, så nu är gräste på framsidan alldeles för längt, i alla fall hälften av det. Så kan det gå när man köper den billgaste trimmern på marknaden. Tjugo dollar.

Kommentarer

  1. Snälla dottern, tänk väldigt noga. nu blir jag väldigt nervös. Det är ett stort,stort åtagande. Och är det inte lite för tidigt.? Som du säger själv, du har ju inte vatit där så länge. Vore det inte bättre att du pratade med kusinen ? han sa till mig att han var intresserad om det skulle säljas. Vi får prata mer om detta. Kul annars att du skriver så mycket. Jag älskar bilden på den halvöppna dörren. Jag gillar portar dörrar ,grindaR OCH SÅNT. SPECIELLT OM DOM STÅR PÅ GLÄNT. FÖR MIG BETYDER DET VÄLKOMMEN ATT TITTA IN. STACKARS JONAS, MEN DOM KOMMER NOG TILLRÄTTA FÅR VI HOPPAS. MEN FÖRBANNAD ÄR HAN SÄKERT JA. Har du köpt en röd dator ? va häftigt ! Då matchar den parasollen ! Skriver mer sedan Kraaaaamar

    SvaraRadera
  2. Nu är det snart sovdags för oss. Vill bara säga: inga råttor i trädgården ! Lämna sopor hur som helst är verkligen bedrövligt. Bra att ni försöker stävja sånt. Fick du en annan trimmer ? Hör av dig snartigen. Kraaaamar och godnatt.

    SvaraRadera
  3. tRO MIG, JAG KOMMER ATT TA MIG EN RIKTIG FUNDERARE INNAN ETT EVENTUELLT HUSKOP. oCH PRATA MED DEJ. hAR INTE HUNNIT BYTA TRIMMERN. mASSA ATT HANDLA TILL BAREN. vI E BUUUUSSYYYYYYY.... NU SKA JAG BYGGA DEN FORBANNADE BOKHYLLAN! bASTA!

    SvaraRadera
  4. Bra! Fick du tid att bygga bokhyllan. Jag vet att du har mycket att göra och att det ofta kommer nåt emellan. Du får ju inte knäcka dig. Vädret är fortfarande bedrövligt här ,men man får göra det bästa möjliga av dagarna. Idag blir det en tur till havet, för att ösa ekan bl.a . Allt för nu. Kraaamar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad