Vårpynt

Vi människor är nog ganska lika våra vänner djuren. När det börjar våras sätter vi bo, om inte bokstavligen så i alla fall genom att pynta. Nu har jag börjat odla suckulenter igen.

Har dessutom köpt krukväxter (yuccapalmer, sagopalmer, sådant som överlever en något nonchalant ägarinna). Det blir inte mycket påskpynt, en annan vill ju bara ha björkris med fjädrar! Men några skålar med påskgodis ser ju fint ut och en och annan tulpan och lite påskliljor... En ståltrådskorg med hö i blir perfekt att lägga bananer och citronplommon i.
Den nya affären hade stor blomsteravdelning också. Ljuvliga färger. Alla bilderna här nedan är från mataffären. Jag var duktig och köpte bara tulpaner idag.
Har en skål på köksbordet med key limes, meyer lemons och världens godaste apelsiner, Cara Cara kallas dom, söta, saftiga, rödaktigt fruktkött och enligt uppgift ska de vara de mest näringsrika apelsinerna. Tack och lov för lite genmanipulation. Planterade timjan och basilika också, i gamla antika kärl som ser ut som någon sorts horn. Jag gillar gamla krukor, gärna i udda former. Är fruktansvärt snål när det gäller att köpa ytterkrukor. Kan spendera massor på själva växterna, men har ingen lust att betala för krukor. Skumt. Nu ska jag förbereda lite Tandoori Chicken med basmatiris och Rajtan. Det blir gott imorgon!

Kommentarer

  1. ÅHH! Vilka bilder! Älskar din fruktkorg på köksbordet.Men tänk på att du ska ut och resa!Men du kan njuta av allt vårligt tills dess på hemmaplan förstås. Var ligger den nya affären? Påskliljorna har börjat säljas i affärerna här ochså nu. Har inte köpt några ännu. och inte en endaste tilpan heller. Skandal! Du är duktig på att sätta värde på vackra färger och kompositioner! Jättefint!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad