Kallt!


Wow! Nu är det svalt och skönt på bottenvåningen. Morbror, granne och grannes kompis och grannes kompis hund installerade air condition i vardagsrummet, och vilken skillnad det redan är. En gåva från gudar. Jobbade lunch med Robyn idag, 57 gäster inom två timmar, snacka om att bekänna färg direkt. Och det verkar som om jag kan göra det mesta nu, inte lyfta tungt och inte diska tallrikar och inte riva ost eller göra pommes frites. Men allt annat går bra.

Vi hade ett gäng idioter, tyvärr. Två föräldrapar med sammanlagt åtta barn kom in, beställde och började gnälla direkt. Skickade tillbaks sin Wedding Soup med tyken kommentar om att den var en kopp full med fett. Till saken hör, att vi just nu har världens mest utsökta, hemlagade soppor eftersom Robyn lagat soppor och vunnit pris för dem i snart trettio år. Wedding Soup är en amerikansk stapelvara, lika populär som Tomatsoppa och Chicken Noodle, men mycket godare. Består av lite fräst lök, massa spenat och parmesan och oftast med små frikadeller i. Robyn lägger dessutom kyckling i sin. Alltså en ganska nyttig soppa som alla som smakat älskar. Men inte vårt gäng. Sedan bara de fortsatte, ingenting var bra. De var oförskämda, tykna och allmänt idioter. Till slut fick vi ringa ner moster och kusin som kom och försökte handskas med dem. Det slutade med att de fick hela notan på 101 dollar och 37 cent efterskänkt. Lägg då till att Corey, vår bästa och gulligaste servitris, står och storgråter i köket. Så kan det gå.

Efter lite prep-jobb gick jag hem vid fyra, och sen blidde det installation som sagt. Lite TV och diskande senare, är jag nu färdig för dagens långdusch. Därefter lite korrekturläsning av vår nya meny, kanske laga lite mat (något lätt som salsa av tomater, cilantro, vitlök, röd lök, färsk habanero chili, jalapeno, citron och olivolja. Det, plus en avocado och lite ciabatta får bli aftonens måltid. Har lust att baka en kaka eller tårta också, får se vad jag orkar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad