Regntunga skyar


Det är grått idag, grått och olidligt varmt. Nästan trettio grader och luftfuktighet på 86% gör att varje steg utomhus känns som att gå i varma filtar. Lite regn blev det, några droppar, men det gör inte saken bättre. Snarare bara mer fuktigt. Längtar efter kylan som alltid kommer efter ett svenskt sommarregn.

Har massa varor att packa upp, var ute och shoppade lite med moster. Sams Club heter en gigantisk affär, mer av en grossistfirma, allt säljs till bra priser men i storförpackning. Det ägs av Walmart, och fungerar väl som en sorts storebror. Jag köpte fläskfilet marinerad i potobello-svamp och krossad peppar, en påse avocado, pitachips att doppa i salsa och mandlar att baka kakor med. Efter det var vi på Target som är USA:s största uppfinning, en affär alla älskar och som till och med är politiskt korrekta - till skillnad frän Walmart som har odrägliga arbetsvillkor för sina anställda. Target är en affär som känns lite lyxig men där priserna ligger helt rätt. Idag blev det inte mycket handlat, dock. Bara en påse Swedish Fish och en stekspade. Sista stoppet var på Giant Eagle, mataffären. Basilika, papperstallikar (som är suveränt i sommartid, särskilt för en som jag som har svårt att diska) och lite bröd.

Vinkade av kusin med familj innan shoppingturen, lilla Maya ska stanna tre dagar för första gången. Vi ska göra Glueballs imorgon. Ingen aning om vad det är, men man blandar tydligen lim med majsmjöl och karamellfärg och så blir det någon sorts ... bollar. Alla flickorna var hos mig igår eftermiddag: Emnma, Maya och lilla Della. Vi gjorde Chocolate Silk Torte och tog med ner till moster där vi åt mat från baren och chokladtårta till efterrätt.

Ganska händelselös helg med andra ord, men lugn och skön. Nu ska jag ner i köket och diska och sen är det slut med uppgifter för idag. Ska jobba hela dagen imorgon, första hela passet på typ 8 veckor. Måste somna i natt!

Om ni undrar över bilden så har den att göra med hemlängtan i form av prinsesstårta och rykande varma kanelbullar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad