För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Du fick gjort en hel del. Skam den som ger sig.
SvaraRaderaBokhyllan klar? Klarade du det själv?jag är imponerad! Men som jag ju vet, kommer du bara igång så klarar du det mesta Extra kramar till dig och njut av kusinbarn och glass!
SvaraRaderaHoppas att glassen var god och ungarna glada, och att allt är bra hos er. Allt är bra här också förutan att jag har krånglat till min blogg, så jag är lite frustrerad över detta. Sonen ska komma och rätta till det om ett par dar. Vi hörs väl snart?. Kramar
SvaraRadera