För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Vill jag ,vill jag ,vill jag! Ha vår alltså. Men vi får nog ge oss till tåls ,för det är ju bara februari, och nu lär vi få snö och vinterlandskap .Och det är ju kul för alla som har sportlov nästa vecka om dom kan få prova sina skidor , eller bara åka pulka. jag tror kanske att dom som läser våra bloggar börjar bli lite trötta på vårt tjat om vår. Jag blir trött på mig själv! Så, nu njuter vi av varje dag istället, för det är ljusare längre och längre på eftermiddagarna. Jisses vad beskäftig jag lät !
SvaraRaderaHellre 11 minus och snö som ligger än 2 mm snö som följs av regn och blir slask. Jag älskar vinter OM det är riktig vinter.
SvaraRaderaÄn är det vinter kvar...ingen ide att börja tro att det ska våras riiiiktigt ännu.
SvaraRadera-7 härnere lite söder om dig, du vet...
Men vi har inte en snögnutta. Du färe gärna skicka ner lite av den vita varan!