För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny
Vilken tur att det finns leksaker för vuxna också ;))) kram Mikaela
SvaraRaderaJag kan bara hålla med det som Rolf sa när han fick se detta "vilka fina bilder på fina barn"
SvaraRaderaJag tror att Jack blir skådis. han gillar visst att klä ut sig, precis som jag gjprde. Speciellt med sånt som man svepte runt sig eller som Jack gör Hänger på en mantel. Fast jag blev ju inte skådis förstås, men jag gillade teater när jag gick i skolan i alla fall.
SvaraRadera