Drakjagare


Aldrig får man vara glad särskilt länge. Vi har precis börjat träna en ny kille på jobbet, en som svarade på annons i tidningen. Och tro mig, vi BEHÖVER fler folk i köket. Snart är våren här och då öppnar vi vår Courtyard och helt plötsligt ska vi laga mat till 150 personer MER varje kväll. Sen kommer då Matt, snubbe på 38 år. Välvårdad, stor och stark (ser ut som en jättebebis som lyft tyngder, ni vet typen som drar upp jeansen i midjan och snör åt med skärp och det ser helt löjligt ut, men man vet att han i alla fall är stark). Han har jobbat som slaktare, kock och byggnadsarbetare och allt verkar så bra, så bra.

Det enda vi undrade lite över var varför han nu inte redan har ett bra jobb om han är så jävla duktig. Nu har vi tränat honom en vecka och lagt märke till små detaljer. Som att hans blick är helt tom emellanåt, att han verkar lite "blond" ibland. Går in i ölcoolern istället för att ta dörren som går ner i källaren. Sådana saker. Sen igår kommer en gäst in i baren och berättar att Matt är en känd heroinist som fick sparken från förra jobbet för att han stal. Jaha. Ännu en. Duktiga Justin fick vi sparka efter att hans flickvän kom och berättade att han sköt i sig horse igen. Det finns mycket droger här och skillnaden mot Sverige är att här jobbar knarkarna. De har ett, två, tre jobb för att försörja sig. Bara en liten grupp går på socialbidrag. Undrar hur många som jagar drakar i Sverige och samtidigt lyckas jobba? Inte många.

Så nu ska jag snart gå ner och jobba, tanken är att Matt ska tränas mer i afton. Vet ej om moster och kusin redan pratat me dhonom eller om han kommer att dyka upp. Annars finns inte mycket att berätta. Lediga torsdagen var... ledig. Snurrade runt med kusin och drack en massa Starbuckskaffe, hämtade och lämnade stora flickan i skola och på balett. Matade och gullade med lilla flíckan som bara är elva månader och söt som en porslinsdocka. Värsta stormen på kvällen, snön yrde och grenar från magnoliaträden slog mot husväggen. Gav mig ut i detta vid midnatt och tog mej ner till baren. Vi tömde hela köket och städade, under natten skulle det målas och bli fint. Rob som skulle måla hann bara med grundfärg, resten tar han på söndag natt, så då får vi göra om allt igen. Sedan, när allt är klart, har vi ett mjukt apelsinfärgat kök att jobba i...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad