Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
jhgfgnfcjh
SvaraRaderalycka till i nya lyan
SvaraRaderaat inte sushi det smakar gras.
SvaraRaderadont eat sushi it tastes like gras
Hejsan
SvaraRaderaHar varit här och kikat och lämnar en hälsning samtidigt vill jag slå ett slag för sushi som är urgott
Ja, jag ska också slå ett slag för sushi!!! Älskar det!!
SvaraRaderaHoppas allt är bra i nya hemmet!!
Lycka till hjärtat. by the way Sushi är gott, men inte på ica
SvaraRaderaKul att alla kommenterar pa ett inlagg jag gjorde bara for att visa moster hur en blogg funkar... Men kram till alla!
SvaraRadera