För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Okey. Detta kunde ha varit den bild som ingen skulle se. Josh heter Joshua och ar jude. Steve heter Brandt i efternamn och has SS inbrant i armvecket. Nu ar dom polare big time. Och gissa om jude och nassa historier ekar mellan vaggarna nar dom jobbar. Tilll festen i min tr'dg[rd anl'nde de tu med en flaska Kosher vin och en flaska Gold Schlager, tysk sprit. Bara som en kul grej.
Äntligen är både solen och lite av värmen tillbaka. Dessutom har förkylningen gett med sig, bara lite envis snuva men det kan man leva med. Värre är att jag känner det som om jag varit i husarrest sedan i fredags så nu ska jag ta mig ner i baren med moster och diskutera begränsad sommarmeny med Ed. Elaka solen avsläjade hur dammigt det var i hörnena i köket så där har jag dammsugit som värsta bacillfobikern. Ska skura när jag kommer hem. Saknar vanlig grönsåpa, det verkar inte finnas här. Älskar den doften! Om någon vet en amerikansk motsvarighet så upplys mig, snälla.
hej
SvaraRadera