För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny
Jag blev så avundsjuk!!!!!!!! Men unnar er verkligen en sån dag för ni har haft det så kallt och som sagt vintern är inte över Och vi får ochså kallt och snö i helgen. Men en sån dag ger ändå hopp om vad som komma skall
SvaraRaderaAvundsjuk! Pratade med några arbetskamrater förut om hur ljuvligt det skulle vara med 10 grader varmt och lite sol. Och ni har 16...Vet inte vad jag skall kontra med. Jo! Vi har semlor, har ni?? hehe.
SvaraRaderaJa,vi har semlor! Köpte två på Coop Bäckebol igår och dom var sååååå goda! Men ,jag hade ändå föredragit 10-15 plusgrader.Det börjar bli sent och dags att sova. Godnatt!
SvaraRaderaJAG VILL HA SEMMELRAST NUUUUUUU! I soooooooolen, haha.
SvaraRaderaDet går ju inte! I den hisnande värmen så smälter grädden.Men jag hoppas du njöt av dagen i alla fall. kram
SvaraRaderaDu får väl ta och baka egna semlor. Om du kan klämma in det mellan alla arbetspass och shoppingrundor.
SvaraRadera