Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Fin bild med ängeln. Blir dom inte sura när man sätter dom i bur? Ser fram emot fler bilder! När både du och din mamma går loss i en trädgård kan inte resultatet bli annat spännande. Kram
SvaraRaderaSe där ja, äntligen lite bilder. Och fint var det också! Ser mysigt ut.
SvaraRaderaÄr det inte imorgon snart? Här i Sverige är det i övermorgon nu. När kommer mer bilder?
SvaraRaderaSer jättefint ut. Längtar tills jag får sitta i din trädgård på riktigt! Moa,Lina och Melva hade skolavslutning idag. Vi saknar dig massor. Alla hälsar. KRAM!
SvaraRadera