För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Då kommer hon hem till regn! För här har det (äntligen) börjat regna efter många veckors sol och torka … paketet kom fram, tack!! Och tack för boken också, jag hade funderat på att köpa just den så det var väldigt bra. :-) Kram kram!
SvaraRaderaVa skoj att du ville ha boken, lillan hade den i sin antikaffar och skulle salja den, jag packade upp och trodde att det kunde vara kul for dej. Ta hand om lilla mamma nu, se till att hon gar till doktorn med sin poison ivy!!! kram
SvaraRaderaDet behövs ingen doktor ty fingrarna och övrigt ärså gott som borta. Lovar gå om det blossar upp igen.
SvaraRadera