Sagan om mina nya grannar

Tjugo grader varmt vid midnatt, eldflugor lyser gröna, har fått nya grannar ett hus bort och det kommer INTE att bli kul. Tyvärr. Måste säga att jag lärt mig en sak under tiden i USA och det är att så kallat White Trash, vilket väl egentligen bara är fattiga, outbildade vita, är en grupp som inte liknar någon grupp i Sverige. Och det finns inget som helst romantiskt med den gruppen, som en annan svensk USA-bloggare en gång sa. Jag kan handskas med galna människor, påtända människor, våldsamma människor... men jag har jävligt svårt för dumma människor. Och tyvärr, jag vet att det är hemskt att säga så och jag vet att det är fördomsfullt, men det jag sett av skitiga, våldsamma och korkade folk i den gruppen... Låt mig försöka beskriva mina nya grannar.
Mamma heter Maggie, pappa heter George och väger typ 400 kilo. Han ser man vanka ut på verandan i kalsonger som nog var för små när han vägde 200 kilo. Mamma kommer mest ut för att rasta deras ilskna, stora vita pitbull och rastningen består av att hon försöker hålla fast i kopplet medans hon låter honom pissa på gräsmattan framför verandan, själv står hon kvar på trappen och håller i sig i räcket. (Jag gillar hundar och jag älskar snälla pitbulls, den här är inte snäll. Jag tänker ha en kniv liggandes på verandan och fan ta hunden om den sliter sig. Den har redan attackerat närmsta grannens lilla Bijon, en minihund för den som inte vet.) Första natten dom sov i huset satte dom igång ett jävla liv klockan fem på morgonen, sprang i trapporna, skrek. Närmsta grannen som heter Russ och är en vanlig, lagom tjock och ganska tuff långtradarchaffis med cancersjuk fru, gick över direkt och bankade på och meddelade:

- THIS is NOT going to start. Some of us actually have to work for a living.
Idioterna verkade inte förstå problemet, men passade på att fråga om inte Russ hade ett kylskåp och en spis till övers, för det har inte dom i sitt hus. Istället har dom en grill ståendes på baksidan huset. Två dagar efter att dom flyttat in satte dom ut tre stora sopsäckar med matavfall på gräsmattan framför verandan (ingen på den här gatan sätter ut sopor framför huset, vi ställer ut dom på bakgatan, kvällen innan sophämtning, vilket är söndag natt). Så nu har vi sopor som kommer att dra till sig råttor, skunk och annat trevligt, en galen pitbull och som grädde på moset tre tonårsdöttrar som tagit gatan i besittning genom att tillbringa alla vakna timmar ute på verandan med en radio som skrålar hiphop. As we speak. Och det är som sagt midnatt. En bit upp på gatan bor just nu ett antal crakheads och dom håller en hyfsat låg profil, men det är killarna där som dessa tonårstjejer försöker få uppmärksamhet ifrån. Det ser ut att bli en ljuvlig sommar för den som gillar konflikter.
Har haft en lagom afton på jobbet, fimade lite roliga snuttar som jag ska lägga ut så fort jag laddat upp telefonen. Ledig i morgon igen, ska pyssla i trädgården och hemma och ta det lugnt. Trettio timmar på tre dagar, då är det skönt att sova ut.

Låt mig tillägga att vi har en hel del så kallade White trash (eller Trailer trash som dom också kallas då de ofta bor i trailers), som jobbar i baren. Suveräna, bra människor. Som vanligt med fördomar finns en hel del sanning och ännu fler undantag. Jag ska låta er följa sagan om Grannarna utan kyl...

Kommentarer

  1. Det här var ju inte så roligt. Kanske var det en inflyttningsfest ? Fast bara det att hunden fick pissa på gräsmattan, är ju inget bra tecken. Ni får hoppas på Russ. Tror inte att han tål sig särskilt länge med vad som helst. Jag följer utvecklingen spänt. Undvik konflikt !

    SvaraRadera
  2. LADDA PICKADOLLEN SÅ SKA NOG SNART HUNDJÄVELEN VARA BORTA. HOPPAS DEN KOMMER I NÄRHETEN AV MINA BARN. DÅ EXISTERAR INGEN KONFLIKTHANTERING DÅ EXISTERAR BARA KONFLIKTLÖSNING A LA 357 MAGNUM


    ULF LUNDELL RULES

    SvaraRadera
  3. Det var värst. Nu får lille herrn ta och lugna ner sej, så ska herrn nog se att det ska bli bra detta också. Nu ska jag drcka kaffe i trädgården. Kraaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  4. Kaffe i trädgården låter bra mycket bättre. Kraaaaaaaam!

    SvaraRadera
  5. Bolje da ti ovaj ne dolazi u goste, samo ce probleme da ti napravi. Voli te tvoj brat.

    SvaraRadera
  6. Kryptiskt! Men det är väl meningen. Hur är det med grannarna ? Det har väl lugnat ner sig ,hoppas jag. Nu har vi blivit lovade lite värme i slutet på veckan. Jag vill ha lite sol på kroppen ! Ska träffa sonen i morgon, och vi ska försöka få till MSN åtminstone. Kramar .

    SvaraRadera
  7. Se till att lillebror fixar MSN och addar mej... Sen kan vi skriva till varann hela tiden. Grannarnas ungar har inflyttningsfest varje afton, men dom vill nog vara snalla, soporna ar nu pa bakgatan. Dom har fatt nummer till sopgubben. Haha. Nu ska jag plocka upp nya glasogon!
    Za malo brat... Trebam da ti dolazi ovde, mnogo rakija trebam... Volime te i sve familia!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad