Frisk igen


Halva dagen klar. Varit på sjukhuset och gjort bentäthetsmätning och det gav både bra och dåliga nyheter. Bra i höfter och handleder, mindre bra i ryggraden som tydligen har benskörhet. Blir till att dricka mycket mjölk. Passade på att stanna till på körkortscentret och få ett nytt körkort med den nya adressen på (bara sisådär 10 månader för sent), sen en snabbis till baren, tog en kopp soppa med moster och morbror. Nästa besök var hos diabetes-utbildare, fick listor med mat som är ok och mat som inte är ok. Läsk är INTE ok, inte frukt heller. Nu ska jag jaga kolhydrater, det vill säga utesluta dom så gott det går. Kuuuuuuuuuuuul.


Satt in pengar på banken också, dags att ge sig ut på nästa del av dagen. Som ni märker är min magsjuka betydligt bättre, känner ingenting idag. Är bara hungrig. Protein ska det vara! Ska åka och kolla lite på bilar samt handla syrsor till ödlan. Samt lite kolhydratfattig mat. Yippie.

Kommentarer

  1. Som du själv säger, både bra och dåliga nyheter. Försök följa de kost råd och sånt. du fått. Det litar jag på att du verkligen försöker. Tråkigt med frukten dock. Gäller det även fruktdrycker då ? Antar det. Skönt att det magonda är över. Vi får prata mera om dina läkarbesök och prover via telefon. Jag blir lite orolig men är glad för att du får hjälp med prover osv.

    När du berättarom dina grannar är det som att titta på Cops på TV. Är det tyst där nu ? eller har tanten och barnen återvänt ? Soporna är väl kvar förstås. Idag har det regnat på fm. och kvällen ,och ska så göra även i morgon. Det är snart läggdags här så jag hoppas vi hörs i morgon. Ta väl hand om dig. Lova det. Hälsan är viktigast av allt. Tusen kraaaamar!

    SvaraRadera
  2. Hej. Håller med din mamma, hälsan är viktigast. Men du är ju både vuxen och klok så du kommer nog att göra som dom säger. Skönt att dom verkar seriösa, men på allvar är du förvånad över att läsk inte är ok??? Fruktsocker kan jag förstå att inte alla vet men läsk? Kom hit så skall jag laga nyttig mat till dig. Nu skall jag torka efter cykeltur hem i ösregn.

    SvaraRadera
  3. Hej dottern. Nu är vi minst två här hemma som litar på dig. Men det finns ju fler som du förstår. Ser fram emot mer info. Kraaaamar

    SvaraRadera
  4. Det är kväll igen efter ännu en dag med kraftiga regnskurar som kommer vräkande ner. Hyfsat varmt i alla fall,men inte som hos er förstås. Återkommer imoprgon. Kraaaaaaaaaaamar

    SvaraRadera
  5. Hej Gudmor. Jag har hört att komjölk är dåligt att dricka om man är vuxen. Speciellt ihop med kaffe eftersom det har motsatt effekt. Du kanske kan börja dricka sojamjölk bara i kaffet? Har hört att det är därför vi i Norden har så mycket benskörhet...För att vi dricker så mycket mjölk, och förstås för att vi samtidigt får i oss för lite D-vitamin som man ju får av solen, det är ju bara sol halva året här. Att frukt inte är Ok låter ju konstigt! Bananer är det väl massa kalcium i som man ska äta för att få starkt skelett. Fast det är väl för att det är mycket fruktsocker i frukt. Hm. Det låter som de vill att du ska gå på GI typ? Hursomhelst så blir man ju orolig för dig :( Vill att du ska vara frisk hela tiden som en nötkärna. Och så vill jag komma och hälsa på. Saknar dig. Ta hand om dig. KRAMAR!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad