Sjukdag



Inte ofta jag tar en sjukdag från jobbet, men idag blidde det så. Magen är inte alls överens med mig, och det finns lämpligare platser att vistas på än i ett restaurangkök sådana dagar. Har mest sovit, försökt dricka massa vatten, te, Gatorade. Var tvungen att åka bort till kliniken och hämta en remiss, ska göra bentäthetsmätning i morgon bitti. På eftermiddagen är det dags för en träff med The Diabetic Councelor. Den nionde september har jag tid hos doktorn och i början på nästa vecka ska jag ta massa blodprover samt ekg och liknande. Ingen idé att ta prover nu med en långvarig magsjuka i kroppen.

Det är fortfarande 27 grader varmt fastän solen gått ned. Myggor som biter, sitter i trädgården, har rensat lite ogräs. Börjar känna mig mer som en människa, ska ta en dusch och koka lite ris och buljong. Bädda rent. Sova igen, trots många sovda timmar idag.

Grannarna som jag berättat om tidigare, de med pitbull och enorm elak pappa, deras såpopera fortsätter, nu mer tragisk än någonsin. Igår var jag ute på verandan, tog ett bloss. En polis kommer fram, undrar när jag sist såg frun i huset. Torsdags, svarar jag, för då gick jag dit och frågade henne vad hon tänkt göra med alla sopor som stinker ett par meter från min bakgård. Hon var vänlig och ursäktande och hade ingen bra förklaring till varför inget hänt. Nu hade hon enligt polisen skickat sina barn till en släkting, sagt att hon inte kunde ta hand om dem längre, lämnat ett brev. Polisen ville ta sig in i huset för att se till att hon inte tagit livet av sig. De bankade och skrek, men ingen öppnade. Till sist tog de sig in genom bakdörren och det var kusligt att se dem gå runt i huset med ficklampor och dragna vapen. Hunden, den elaka pitbullen, skällde hela tiden men verkar vara inlåst i källaren nu för tiden. Till sist kom poliserna ut, berättade att dom hittat henne och honom sovandes på övervåningen.

När jag gick ner till baren en timme senare hörde jag dem skrika på varandra. I morse kom 4 polisbilar dit igen, gubben stod och skrek att han inte slagit henne. Hon bar ut saker till sin bil, poliserna övervakade. På eftermiddagen kom de tre tonårsflickorna och hämtade sina saker. Tysta. Lika tyst som det är i huset nu. Antar att han är ensam kvar. Lika bra det. Grannen berättade att han hört honom skrika - I will kill you, your fuckin bitch, I will slap you right in the face you cunt... Till döttrarna. Som skrikit tillbaka - Please don´t hit me daddy, please don´t...

Tur att jag inte hörde det. Det finns nackdelar med att ha vapen i huset.

Och soporna ligger kvar. Fortsättning följer.


Lite bilder från familjens besök.
Alexander skjuter för första gången.
Pappa tittar på och översätter, Ed instruerar.


Lilla Isabella är glad efter frukost i trädgården.


Alexander på bullfighting.
Rodeo clownen har just sprutat skum på honom
och på pappa Jonas, det är därför han är glad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad