Fortsättning på feministtemat

Men allvarligt talat. Sitter och slösurfar i väntan på att jag ska få lust att hoppa i duschen, jobbat en nio timmar och det är mitt i natten. Kikar in på Kenzas blogg (som jag faktiskt tycker är riktigt bra, ung väldigt vacker tjej som tjänar RIKTIGT bra pengar på sin blogg, visst - den är ytlig och handlar mest om kläder, fester och sånt, men tjejen är klipsk, naturlig, käkar som en häst och har sunda värderingar. Enligt mig, haha. Ocgh till skillnad från den stackars självdestruktiva och lätt korkade Kissie som inte bara kan skylla alla dumheter på att hon är ung. Det är den  här Kenza-tjejen också). I alla fall, jag surfar en stund på Kenzas blogg. Där hittar jag denna annons för en afton på någon Stockholmsnattklubb. Allvarligt talat. Har vi inte kommit längre? Förutom att bilden ser ut som en billig och fantasilös kopia på tusentals parfymreklamer, så är motivet skrämmande. Ung, vit välklädd man (jurist eller ekonom ska man väl tro och rik) med en sexig, avklädd och mörkhyad kvinna i knät. Som ser drogad ut. Upplagd som om hon skulle få smisk. Stryk. REALLY? Som vi säger i Amerikat. Jag har inget emot sexig reklam. Jag gillar reklam. Gillar när de får till det antingen roligt eller sexigt eller povocerande. Med detta? Snacka om backlash.

Som avslutning kan jag ju säga att någon vidare reklam för Stockholms Universitet som en akademiskt trovärdig instans är det ju inte. Inte år 2010.

Dessutom bör det nämnas att jag tog mig en liten shoppingtur på egen hand efter ett besök på sjukhuset idag. Hittade en Calvin Klein-rock som jag bara älskade. Men jag måste fråga moster imorgon om kärleken är berättigad. Femtio dollar kräver en stunds eftertanke. Jo, jag är i desperat behov av en varm vinterkappa eller jacka eller liknande, allt jag har är för stort, alldeles för stort. Denna gillar jag. Ännu mer efter att hah letat bild på nätet och ser att den egentligen kostar över 700 dollar. Då känns inte femtio som lika mycket som det gjorde för en stund sedan. Ska jag behålla den? Jag tjänar ju mer än sexhundrafemtio dollar, eller hur?

Nä, det är inte jag på bilden. Inte alls. Men rocken är likadan! Färg och allt. Skön, passar bra, lagom varm (60% ull), mjuuuuk. Nänä, jag har inte bestämt mig. Ge mig köpråd nu.

I morgon ska jag och moster ut och jaga stövlar. Behöver ett par svarta eller i alla fall nästan svarta. Varma. Sköna. Andra krav har jag inte. Det börjar snart bli kallt. Nu har jag motiverat mig själv till att duscha. Får sova lääääänge imorgon!

Kommentarer

  1. Kan bara säga en sak! Ser den ut som på bilden SÅ KÖP DEN! Jättesnygg! Tveka INTE!! LÅT MIG FÅ VETA.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad