Recept på syltefläsk
För den som undrar, så är syltefläsk ett gammalt gammalt recept. Äts fortfarande i norra Sverige och några fler platser, till exempel i norra Bohuslän. Såhär gör man. Köp färskt orimmat fläsk, magert och "randigt" (beställ i köttdisken om inte annat). Täck med vatten. Koka upp det i en stor kastrull, i bit eller skivor. Vill man vara traditionell ska det vara i stor bit, vill man vara snabb och skiter i traditionen går det lika bra med skivat. Dock bör man då koka upp vattnet innan köttet ilägges, annars inbillar jag mig att det blir segt. Vissa kastar i vitpepparkorn och lagerblad. Oftast gör jag inte det. Koka igenom köttet. Blanda till en saltlag under tiden med vatten och grovsalt. Jag kokar den inte, men vissa gör det. En rå potatis ska flyta i vattnet, så salt ska det vara. Lägg sedan i fläsket, tyng ner med till exempel en tallrik, täck och ställ kallt. På nordligare breddgrader funkar balkongen eller trädgården bra, skydda mot djur bara. Bäst fungerar en billig ny ...
Jag håller både fingrar och tår för att du slipper jobba. Kram
SvaraRaderaTack! TACK!
SvaraRaderaDet gör jag med! Kramar!
SvaraRaderaSåg att ni hade minus 1 men vi hade minus 10,4 i natt! och det blåser en del dessutom.Imorgon får vi mera snö,Det är vackert men onödigt tidigt. Det skulle räcka om det började snöa runt 20 dec.Men det är som det är. Flera lager tröjor.mössa vantar halsduk.Till och med jag har börjat att ha massor med kläder på mig.Idag kollade vi på Dicks bil igen. Han får den sannoligt på onsdag. Han är glad!Puss!
SvaraRadera