Victoria

Sitter med raggsockar och tittar på Young Victoria, en film om den unga engelska drottningen. Vet inte varför, men jag älskar engelska filmer och serier, vare sig det är kostymdramer eller deckare. Förbannat duktiga skådespelare. Riktigt intressant att lära sig mer om Victora dessutom. Och vilka vackra klänningar och nattlinnen dom hade... Undrar hur kallt det var i Victorias slott? Det är kallt ute i Altoona nu. Nollgradigt, men känns mycket kallare.

Snart reser jag nog till Sverige! Ska ringa modern imorgon och försöka spika tid och hitta biljett. Det lutar åt att resandet sker omkring den 19, 20 december. Mammas operation ska bli av i början av januari (om planerna nu blir av) och då kan jag fira jul i lugn och ro innan dess. Planen är att stanna ett tag, tills lilla modern är återställd. Räknar med att jag blir kvar tills slutet av februari. Ska sätta mig och ringa strax, ta reda på om man kan få en biljett där man kan ändra datum utifall att det skulle behövas.


Innan dess dock - stålsätta sig för en dusch (det finns nackdelar med att bo i ett hus som är över hundra år gammalt, det blir inte särskilt varmt...). Sen laga lite mat. En liten pizza med getost, karamelliserad lök och
svamp kanske... Eller bara en kopp te med en god macka. Tangerin-juice. Persika. Banan. Helt fast på bananer nu, organiska. Måste ha en om dagen. Fattar inte varför bananer som måste importeras är så billiga här medans apelsiner är dyra! Mycket dyrare än i Sverige! Ingen logik alls i världsekonomin. Men vem är förånad? Inte jag.


Nästa helg ska jag på bröllop! Corey ska gifta sig med sin Adam och jag är ledig för både vigsel och fest. Ska bli hur skoj som helst. Har till och med hittat en klänning för bara tio dollar, en söt i grå spetsvolanger typ. Är ni snälla får ni se en bild.

Kommentarer

  1. Här är inte så kallt, men det blåser småspik ikväll!Hela uteplatsen är full av löv,men det är som det ska vara på hösten. Det har sin tjusning. Ha det! Kramar.

    SvaraRadera
  2. Som nu. Vaknar till lite, det smattrar stilla av regn mot taket. Blåser lite. Fortfarande mörkt så jag kan gå tillbaks till sängen. Min värld startar inte riktigt klockan sju... Mysigt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad