Broccoli, Lotass och hysteri

Ja du, lilla mamma. Nu har jag inhandlat toapapper, marmelad, broccoli, schampo, tandkram och allt annat som ska finnas i huset nar du kommer. Hysterisk dag, sov bara 2 timmar innan det var dags att jobba vid 10, sen en ovanligt komplicerad dag eftersom vi alla fick lite extra att pyssla med tack vare kusinen och hans stora premiardag pa restaurangen. Meningen var att jag skulle sluta vid sex, men redan vid fem slog det till och vi blev helt at helvete upptagna. I fyra timmar till. Vid halv tio kunde jag promenera upp till moster som passade barnbarn och vi myste och gullade med flickorna tills deras mamma plockade upp dem vid elva. Stannade och skvallrade en stund till, kom ner till baren igen (!) vid midnatt.
Var tvungen att be en av servitriserna om ursakt, jag hade skallt ut henne eftersom hon befann sig i La-la-land och inte lyssnade. Moster berattade att tjejens mormor dog haromdagen och tydligen hade de ett valdigt nara forhallande. Sa istallet blidde jag lite terapeut en timme, trostade henne och sen, till sist, tog jag lilla Jeepen och gav mig ut pa stan. Halv 2 pa natten. (Jag vet att man inte borde ha Jeep eftersom det e en SUV eller stadsjeep eller till och med en lastbil om man vill vara teknisk, men jag bor inte i Stockholm, jag bor mellan bergen i en stad som dranks i vita snodrivor om vintern).

Tankade (med lite hjalp av en snall kille eftersom jag inte fick pumpen att fungera) och tog mig ut till Walmart. Nu e klockan snart fem och jag luktar gott av ny duschtval och nytt schampo och snart ska jag sova. Ledig i dag!

Mamma, din syster undrar sa snallt om du kan skaffa nagra saker till henne. Tva (2) stycken decilitermatt, du vet sorten i metall som har ett litet handtag, ett paket vaniljsocker, hjortronsalt samt parlsocker. Det viktigaste e decilitermatten!

Nu ska jag sova.... God natt. Just det, Sveriges mest briljanta forfattarinna, Lotta Lotass, omskrivs nu som tankbar ledamot i Svenska Akademien. Kul och hedrande, men jag tror knappast att hon skulle vilja.

Kommentarer

  1. Hej U!
    Stal en adress på Allos favoriter...
    Hoppas du får lugn o ro me lilla mamma(kan man sjukskriva sej i USA? för besök av släkt typ). Allt verkar så bra me dej, hoppas du hinner andas oxå.... Känner igen det där, full action-underbart.
    Själv lovar jag aytt skicka över mej själv eller mina gener inom den närmaste 5-årsperioden....
    Jag blir väldigt kaffesugen när jag läser dina grejer. Ska tänka på dej när jag dricker min nästa kopp. Lots of love!!!!//Frida

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad