Mycket mat ur liten lokal

Mitt i natten, svettig och smutsig efter en helvetisk afton i The Knickerbocker Kitchen. Oj, vad mycket mat vi fick ut. Om ni sett ett av alla poppis program pa tv om hur det gar till i hysteriska restaurangkok... multiplicera det med tio och sen har ni oss. Vi har ett himla litet kok. Minilitet. Vi har 4 fritoser, ett stekbord, en grill , en micro, en brodrost, en sa kallad toasteroven (en miniugn typ) och ett prepbord. Allt detta i koket. Sen har vi ett prep-kok, med ett stort bord (dar vi gor alla sallader), ett litet bord med ett steamtable (vatten i botten, soppcontainrar ovanpa), ett annat litet bord med en extra toasteroven samt en diskho dar vi diskar allt for hand. Just det, vi serverar ibland 300 personer pa nagra timmar och vi diskar allt for hand. Det tar sin lilla tid och det kostar blod, svett, tarar, gap och skrik och en hel del brannskador.

Dessutom e vi stolta over att vi gor det mesta fran scratch. Alla soppor e hemgjorde, underbara soppor har vi tack vare Robyn, sopp-gudinnan. (Hon e pa bild bredvid har. Den andre e Ed, en annan av kockarna.)En del av hennes soppor e battre an sex, seriously. Vi tillverkar salsa, hummus, svenska pannkakor, spinach artichoke dip, kycklingsallad (sadan i majonas), quesadilla med svamp, kyckling, lok, paprika, kryddor, jalapenos och massa ost, vi tillverkar flera goda dressingar sjalva, vi sitter och skar for hand alla morotter, all selleri, all lok, vi gor French Fries av stora potatisar, vi hackar all sallad, skar alla tomater, gurkor... Vi gor Souvlaki, grekiska grillspett av bade stek och kyckling, vi skar all kyckling till fina brostfileer, vi tillverkar hamburgare for hand av kottfars... Det tar tid! Men det blir javligt gott.

I natt var en natt i helvetet som sagt. Hemskt varmt, som alltid. Extra varmt faktiskt eftersom en idiot lyckats stanga av den storsta utsugsflakten vi har. Mitt i ruschen lyckades Regan branna sig illa, illa pa toasteroven och fick sitta en halvtimme med handen i isvatten. Min paduan (lilla eleven typ) Chet kunde inte komma in for hans tjejs syster dog i onsdags och det var viewing ( man gar till begravningsbyran och sager hejda till den doda i kistan, alla gor sa har). Hon var 37 ar gammal, gift med en 4-arig dotter. Hemma hos en kompis bara svimmar hon och sen e hon dod. Ingen alkohol, aldrig nagra droger. Tragedi. Men Chet e en krigare, han kom in vid tio nar allt var klart pa begravningsbyran.

Klockan elva kunde jag och Ed klocka ut och placera oss i baren och dricka en iskall Miller Lite. Uttorkade kroppar uppskattade detta mycket. Sen kom morbror och vi fick tequila! Hurra! En Miller Lite till... lite snurrig. Det blir sa nar man inte haft tid att ata nagon mat eftersom man maniskt lagat mat till typ 400 andra idioter!

Gick upp till kusinens nya restaurang for att se om han behovde hjalp men han var inte dar, alla ljus var pa sa jag antar att han bara gett sig av en liten stund. Akte hem, slangde sopor och nu sitter jag har, smutsig och forsoker bli lite mindre varm innan jag duschar.

Detta e en bild pa en Chicken Cheesesteak. Farsk kyckling som steks med lok och paprika och ost, sen i en baguett med sallad och tomat och sen toppar man med Hot Banana Pepper Rings. Typisk amerikansk macka. Javligt god. Faktiskt. Men jag saknar en fralla med ost.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad