Stoppa detta nuuuuuu


Hej och ha, nu sager vi ifran allesammans! Mot valdet! Stoppa detta! Nuuuuuuu!

Just det. Sa ska dom tas. Ett gemensamt stallningstagande pa gator och torg och icke att forglomma, pa alla bloggar. Nu hedrar vi offren och ojar oss over de elaka, dom som slar och sparkar och e valdsamma. Bort med dom! Det funkar sakert.

Vi pratar inte om att unga killar som sparkas tills dom avlider, alldeles for ofta faktiskt var delaktiga i slagsmalet fran borjan. Vi pratar inte om orsaken till att 13, 14, 15, 16, 17-aringar springer runt fulla och knarkpaverkade precis som dom behagar mitt i natten. Vi pratar inte om att samhallet kanske borde fundera over om Sveriges foraldrar klarar av att ta sitt ansvar: det att halla sitt eget och andras barn i sakerhet. Vi pratar absolut inte om att ta till atgarder som kanske skulle hjalpa. Som att infora utegangsforbud efter ett visst klockslag for alla under 18 ar, till exempel. Antar att det skulle inkrakta pa ungarnas frihet, integritet osv.

Och visst, sjalvklaaaaart ska alla 13-aringar ha friheten att vara ute halva natten, att dricka sprit och punda, att folja med vuxna hem till en lagenhet eller lifta med framlingar. Visst ska dom val ha den friheten? Eller ska vi ta hand om dom ungar vars foraldrar av en eller annan anledning inte kan, vill eller klarar av att ta hand om sitt barn?

Det allra hemskaste e nog, att nar protesterna tystnat och upprordheten svalnat, da fylls alla gator och torg annu en gang av unga, alldeles for unga, pojkar och flickor som borde varit hemm vid den tiden. Och dom kommer att fortsatta dricka, knulla, knarka, sparka och ha kul. Dom e ju ungar, eller hur? Barn. Glom inte det. Dom e barn. Ska vi ta hand om alla vara barn eller ska vi lamna dem ute i kylan?

Bilden e pa en tjej som misshandlats med batong, sparkar i underlivet och dessutom valdtagits. Vems dotter nasta gang?

Kommentarer

  1. ville bara lämna en hälsning så du vet att jag varit här och läst

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad