Grannar som kikar in och bögnoja

Lyssnar på Desaparecido med Manu Chau och läser bloggar som måste skrivas av en helt ny generation vilsna men begåvade jävlar. Ett nytt språk har ni uppfunnit, roligt, obegripligt, kodat och omtumlande skriver ni om saker som en annan aldrig skulle våga och att man blivit gammal fattar man när man knappt minns hur det var att vara tonåring och spana på killar som alltid var lite äldre eller hur det var att vara tjugo something och festa konstant och ändå orka jobba som en idiot. Då när väldigt lite egentligen var ett problem och varje dag var et nytt äventyr som aldrig tog riktigt slut.

Visst minns jag, om jag anstränger mig. Alla fyllor som slutat i galenskap. Sno grävmaskiner med Sanna, planen var att köra Avenyn ner och smasha alla snobbiga uteserveringar. Vi lyckades aldrig starta maskinerna, men ramla ner från dem gick bra. Och gjorde ont. Eller hur våt man blir av att ordna efterfest i fontänen på Järntorget med vin och glas och levande ljus och Nationalteatern på högsta volym på en liten 80-talsillgrön bandspelare och polisen kom och vi vägrade klättra ner, farbror blå fick ta på sig långstövlarna och klättra upp istället och hämta oss och då ville vi kramas för på sådant humör var vi att till och med poliserna skulle få ha roligt men det tyckte inte dom så vi fick flytta festen hem till lägenheten som låg ovanför Videlook, värsta porraffären i Göteborg och ändå trodde grannarna att det var vi som hade bordell. Det var på den gården vi lyckades tappa nästan alla våra kläder när vi gav oss på att tvätta mitt i natten, fulla som vanligt. På väg till jobbet nästa morgon kunde vi plocka trosor och tröjor och jeans hela vägen till spårvagnen.

En granne hade vi som brukade stå och spana in i brevlådan, han hade full insyn in till badrummet och jag antar att vi förgyllde hans dagar. Lite paranoid var han, farbrorn, trodde att porraffären var en bögklubb som bestrålade honom via tv:n och strålarna skulle göra honom till bög. Senil var han också, men för oss var det bra för varje gång vi hade fest (typ sex nätter i veckan året runt) sa vi till honom att det var studentfest och då gick det ju bra, för se studenten tar man bara en gång, sa gubben. Varje gång.
Undrar om guddottern är ute på New Yorks gator. I så fall hoppas jag att hon har jävligt roligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad