Bullfest och julfint

Äntligen ligger drivor med nybakade kanelbullar på köksbordet. Lilla kusin-dottern Emma kom ner och vi hade en himla trevlig dag. Först tvättade vi vardagsrums-fönstren och därefter sprayade vi låtsas snö så det ser ut som ett fint spröjsat fönster med snödrivor på. Vi tog bort lite Halloween-pynt och satte upp röda ljusslingor i snöfönstret och sen virade vi fler röda ljus runt mitt nyinköpta röda glitter och draperade alltsammans runt spegeln som hänger över öppna spisen (som man i ärlighetens namn inte kan starta en öppen eld i, eftersom där sitter en gasvärmare installerad, men den lyser fint den med). Först därefter satte vi en dubbel sats bulldeg och ett antal timmar senare var vi klara. Det jär är Emma för någon månad sen. Som alla ser, är örhängen just nu en stor och viktig sak i henns liv.

Promenerade ner till baren så den lilla tandlösa fick ge sin pappa en hel påse bullar hon bakat själv. En timmes småprat med pappan (min kusin), med moster, Jenny, Ed och Amanda, Erica och Kelly. Moster och jag körde hem Emma och satt sen kvar och pratade i bilen en halvtimme. Nu har jag lyckats städa upp gästrummet också! En timmes röj till i morgon, så är det fint i hela huset. Måste ut till Walmart och köpa ljusslingor till verandan. Halloween-lamporna måste ner innan Thanksgiving som ju är på torsdag... Det är ett helvete att hänga med i säsongspyntandet i det här landet. Inte för att man är tvungen, men jag vill ju! Nu ska jag ta en lång dusch och ta på mig min nya fina pyjamas som är svart med söt rosa sidenband och spets nere vid fötterna. Just det, rosa. Inte vanligtvis min färg men den här gången var det snyggt och diskret.

Grattis Göran och Anita, till nya fina lägenheten på mosebacke. Det måste kännas bra att ha kontakter! Eller tycker vi inte det, när det är någon annan som har kontakterna? Antagligen inte. Därför borde folk som Göran och Anita som ju ändå varit ganska betydande offentliga personer, kanske välja en något mer diskret väg när de vill fiffla till sig lite förmåner. Så att folk inte blidde så himla upprörda. Sverige är ett märkligt land. Jag tror att i alla andra länder, hade ingen ens höjt på ett ögonbryn över att en före detta statsminister får en fin lägenhet utan att köa. Svenskarna är inte riktigt lika toleranta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recept på syltefläsk

FB och Instagram dödade bloggen.

Obegripligt korkad